keskiviikko 8. heinäkuuta 2015

Viime viikolla Tallinnassa

Viime viikon torstaina vietimme päivän Tallinnassa ja tavallisen kaupoissa kiertelyn sijaan kiertelimme kaupunkia. Olin kuullut paljon sataman läheisyydessä, vanhan kaupungin kupeessa sijaitsevasta Kalamajan alueesta, mutta en ollut aiemmin käynyt siellä. Nyt kun päivä oli mitä kaunein, päätimme tutustua alueeseen.

Kalamaja on noussut parin vuoden aikana Tallinnan trendikkäimmäksi alueeksi. Se on kaupungin vanhimpia asuinalueita ja toiminut nimensä mukaisesti kalasatamana, myöhemmin sinne nousi myös lukuisia tehtaita. Viime vuosien aikana vanhoja teollisuusrakennuksia sekä aikoinaan asuintaloiksi rakennettuja taloja on kunnostettu ja niihin on avattu pieniä putiikkeja, gallerioita, kahviloita, baareja, sisustusliikkeitä jne.


Näiden lisäksi alueella on lukuisia ravintoloita, baareja ja kahviloita, joiden hintataso on huomattavasti alhaisempi kuin esim. vanhassa kaupungissa.
Me kävimme syömässä Kalamajan tunnetuimmassa ravintolassa, F-Hoonessa. Paikka oli tupaten täynnä ja asiakaskunta näytti koostuvan pääasiassa turisteista toisin kuin monet muut ravintolat, joiden ohi kävelimme. Paikka tuntui rennon viihtyisältä ja ruoka oli erittäin hyvää. 

Kalamaja on ehdottomasti tutustumisen arvoinen paikka. Vaikka vietimmekin siellä monta tuntia, näkemättä ja kokematta jäi vielä monta mielenkiintoista kohdetta. Seuraavan Tallinnan matkan aikana täytyy alueella käydä uudelleen. Onko Kalamaja teille tuttu?


Hauskaa viikon jatkoa!
7 kommenttia:

 1. Teillä sattui ihana ilmakin ☆
  Kivat maisemat ja kiva asu sulla.
  Mukavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sää oli täydellinen kaupunkikävelylle, aurinkoinen ja lämmin, muttei liian kuuma. Ihanaa viikkoa!

   Poista
 2. Kauniita kuvia ja paikka näyttää tosi kivalta. Asusi on aivan ihana !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sara! Maksihame tuntui lähtöaamuna niin mukavalta vaihtoehdolta ja osoittautuikin juuri sellaiseksi päivän mittaan.

   Poista
 3. Voi miten kauniita kuvia! Kaunis paikka ja asusi on aivan ihana!

  VastaaPoista
 4. Teillä on ollut vallan ihana "etelänmatka", fiilis välittyy kuvista :)

  VastaaPoista
 5. Kauniin kesäisen näköistä ja näyttää olevan tutustumisen arvoinen paikka, ei ole tullut kyllä käytyä. Pitkä hame mustan pitsipuseron kanssa on kiva ja väristään huolimatta kesäisen näköinen.

  VastaaPoista