lauantai 11. heinäkuuta 2015

Perjantain torikäynnillä sinistä ja nudea





On se hassua, kuinka normaalit ja pienetkin asiat tuovat päivärutiineihin vaihtelua, kun viettää aikaa ja lomaa maalla. Eilen tämä pieni lisä normikauppareissuun oli torilla käynti isäni ja Puuhiksen kanssa. Viikonlopun ostosreissumme suuntautui Mänttään, jossa sopivasti sattui olemaan viikon toripäivä. Lähitienoon pienillä paikkakunnilla on nimittäin vain kerran viikossa toripäivä ja mahdollisuuksien mukaan sehän on tietysti hyödynnettävä. Vaikkei toreilta aina ostoksia teekään, on silti mukava kierrellä ja katsella niin kojuja kuin kanssakävijöitäkin. 



Tarjonta oli hyvin tyypillinen näille ”pikkutoreille” eli tuoretarvikkeiden lisäksi vaatteita, laukkuja, koruja, koriesineitä, kirppistavaroita jne. Kaikki kojut tuli käytyä läpi sekä mansikat ja herneet maisteltua. Tietysti piti katsastaa myös korumyyjien kojut ja samoin kuin muutama vaaterekki, joista pilkotti pitsiasuja. Nehän täytyy aina käydä läpi, ties mitä löytöjä voi eteen tupsahtaa, vaikka vähän huvittaakin nuo jätesäkkiä muistuttavat vaatevarastot. Tällä kertaa pitsi-ihanuudet samoin kuin korutkin jäivät rekkeihin ja telineisiin.


Toriostokset jäivät lopulta pariin hernelitraan, mansikoitakin kun päätimme hakea ”luottotoimittajaltamme” eli läheiseltä mansikkatilalta. Sieltä olen jo useamman vuoden ajan käynyt noukkimassa niin päivittäiset herkuttelumansikat kuin pakastettavatkin marjat talven varalle. 


Eilinen sää oli oikein aurinkoinen ja yllättävän lämmin. Torikäynnin jälkeen totesinkin, että ohut neuletakki alkoi tuntua liiankin kuumalta lisältä asuun. Muuten sinisen ja nuden sävyinen asu oli oikein rennon huolettoman tuntuinen. Koruina mattahopeinen setti, jonka tein monta vuotta sitten. Kevyt ja simppeli malli sopii kepeään kesäpukeutumiseen ja olenkin käyttänyt setin koruja usein nimenomaan kesäisin.




Ihanaa viikkistä!

4 kommenttia:

  1. Koru on kyllä niin ajaton ja tyylikäs ja todella ihanat farkkulegginsit/farkut. Ihania lomapäiviä. <3

    VastaaPoista
  2. Meillä oli mummon kanssa kesällä joka perjantai toripäivä Mäntän torilla, paljon lämpöisiä muistoja. Ja joka kerran piti saada Tapolan tulikuumaa tuoretta mustaamakkaraa. Niin ja ostaa pari arpaa, vaikka niistä ei voittanut koskaan mitään: :D

    VastaaPoista
  3. Aivan ihana koru <3
    Tuo pitsipaita mitä hypistelet kuvassa, kelpaisi oikein hyvin mulle :D
    Mukavaa sunnuntaita.

    VastaaPoista
  4. Kaunis tuo kaulakorusi ja sopii hyvin tuohon rentoon asuun. Kiva tuo kuosipusero neuletakin kanssa<3

    VastaaPoista