maanantai 2. huhtikuuta 2018

Viikon 13 huiput - pääsiäistunnelmia



Pääsiäinen on sujunut todella rauhallisissa merkeissä, sitähän olin etukäteen toivonutkin. Ohjelmaan on kuulunut hieman ulkoilua, herkuttelua ja laiskottelua. Tässä tunnelmia viime päivien ajalta.





Tänä vuonna nautimme pääsiäisaterian perjantaina ja mukana olivat myös omien "lapsiemme" poika- ja tyttöystävät. Meitä kokoontuikin pöydän ympärille kymmenen hengen porukka. Menu on vuosien saatossa muokkautunut hyvin perinteiseksi: alkuruuaksi parsaa tai parmankinkkua melonin tms. kanssa (tänä vuonna kääräisin parmankinkut päärynäsiivujen ympärille, makupari olikin erittäin maukas), pääruuaksi karitsan paahtopaisteja valkosipuliperunoiden ja punaviinikastikkeen kera ja jälkiruuaksi "jotain keltaista", tällä kertaa päädyin raikkaaseen persikka-mangojuustokakkuun. Sen verran ruuanvalmistus, kattaus ym. veivät aikana ja huomioni, että kameran muistin ottaa esiin vasta jälkiruokavaiheessa. 



Kodin oli virittänyt pääsiäistunnelmaan muutamilla koristeilla ja keltaisilla kukilla. Parvekkeelle innostuin hankkimaan narsisseja enemmänkin. Ne tuovat ihanaa keväistä fiilistä.






Lauantaina pidin ruuanlaitosta vapaapäivän ja kävelylenkin päätteeksi kävimme syömässä legendaarisessa, vuonna1952 avatussa White Ladyn ravintolassa. 



Sunnuntain ja kuluvan toisen pääsiäispäivän olen ottanut todella iisisti ja kotitöistä tehnyt vain ne kaikista pakollisimmat. Nyt taidan siirtyä sohvalle hyvän kirjan tai lehden pariin.

Hyvää toista pääsiäispäivää!





6 kommenttia:

  1. Leppoisasti on sielläkin tätä keltaista juhlaa vietetty!
    Kauniita kuvia ja ihania herkkuja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Myönnän, että herkuttelua tuli "harrastettua" liikaa, mutta joskus niinkin.

      Poista
  2. Ihania ruokakuvia, tässähän tuli ihan nälkä.
    Mukavaa uutta viikkoa sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pääsiäisen pyhinä tuli herkuteltua turhan paljon ja usein. Nyt sitten onkin opettelua normirytmiin myös syötävien suhteen.

      Poista
  3. Näyttää hyvältä. Ihanaa pääsiäisen jälkeistä aikaa <3

    VastaaPoista