keskiviikko 13. syyskuuta 2017

Viikon 36 huiput

Viime viikon täydellinen rentoutuminen tapahtui maalaismaisemissa, joten viikon huipuissakin palaan vielä noihin tunnelmiin. Yhtenä päivänä käväisimme Keskisen kyläkaupassa, jonne mennessä pysähdyimme Töysän kenkätehtaan myymälässä. Mukavia ja kauniita syyskenkiä ja -nilkkureita oli useammatkin, mutta yksiäkään en sortunut ostamaan. Täytyy ensin käydä läpi vanhat jalkineet ja vasta sitten tarvittaessa hankkia uusia.

Vaatehankinnat eivät kiinnostaneet lainkaan, kosmetiikkapuolelta sen sijaan löytyi pientä kivaa. Toissasyksynä innostuin Essencen meikeistä. Tuolloin pääkaupunkiseudulta oli kuitenkin vaikea löytää niitä ja minulle tuli tavaksi hankkia Essenceä niin itselle kuin tyttärillekin aina Keskisellä käydessäni. Tuo tapa on jäänyt, vaikka nyt tuotteita saa mm. Citymarketeista. Luomivärit ovat osoittautuneet ihan hyviksi arkimeikeiksi, samoin rajauskynät. Nyt päätin testata sarjan huulipunia ja ostin mustaholkkisen longlasting punan sekä tummempi sävyisen kiiltopunan. Ainakin ensituntuma molemmista on ollut oikein hyvä. Löysin myös pari kivan väristä huultenrajauskynää sekä nuden rajauskynän, joka silmän sisäreunalla käytettäessä kirkastaa katseen.


Olen huuli- ja käsirasvafriikki ja mulla on aina molempia käytössä useita kappaleita. Rasvoja pitää löytyä yöpöydältä, keittiöstä, työpöydältä, käsilaukusta, autosta jne. ja molempia pitää aina olla myös varastossa, ettei vaan pääse loppumaan. Rasvoja tuleekin ostettua aika usein ja varsinkin käsirasvoissa tykkään kokeilla eri merkkien tuotteita. Nyt ostin ensimmäistä kertaa Essencen käsirasvoja. Liilatuubinen hand & nail balm sekä vihreätuubinen hand lotion ovat kevyempiä voiteita, keltainen hand cream puolestaan hieman tuhdimpi versio. Kaikki voiteet imeytyvät nopeasti eivätkä jätä tahmaista tunnetta käsiin. Lisäksi niissä on miellyttävä, mutta erittäin mieto tuoksu.


Vuosien ajan käyttämäni epilaattori alkaa vedellä viimeisiään ja uuden laitteen hankkiminen on ollut mielessä jo jonkin aikaa. Keskisellä oli hyvässä tarjouksessa Babylissin epilaattori, joten olihan se otettava mukaan. Sähkökäyttöinen kasvojen puhdistaja sen sijaan oli täysi heräteostos, mutta kun sekin oli superhypertarjouksessa, en malttanut jättää ostamatta. Kumpaakaan en ole vielä ehtinyt koekäyttää, mutta palaan asiaan muutaman kerran testauksen jälkeen.


Vaikka selkeitä syksyn merkkejä oli jo näkyvissä, myöhässä ollut kesä jatkoi kukoistustaan. Tiikerililjat alkoivat avautua vasta nyt (viime vuonna ne kukkivat kuukautta aiemmin) ja viinimarjat, vadelmat sekä mustikat olivat vielä aivan kerättävässä kunnossa. Tuoreita marjoja oli ihana poimia aamupuuron tai -smoothien sekaan ja käytin niitä myös leivontaan. Mustikat ja vadelmat maustoivat juustokakun ja punaherukat päätyivät piirakkaan. Puolukat ja karviaiset eivät edes olleet täysin kypsiä vielä, joten ne jäivät keräämättä. Toivottavasti ensi kerralla saan niitäkin talteen.






Parina päivänä oli aivan täydellinen sää metsässä samoiluun: juuri sopiva lämpötila eikä hyttysistä, paarmoista tai hirvikärpäsistä ollut tietoakaan. Hyvän tuoksuisessa metsässä liikkuminen oli terapeuttista, enkä lainkaan ihmettele, jos muutama sieniapaja jäi huomaamatta, kun keskityin luonnon ihailemiseen. Löysin sentään muutaman pakastepussin verran kanttarelleja sekä mustatorvisieniäkin, jotka kuivatin puulämmitteisen leivinuunin jälkilämmössä.




Mukavaa iltaa ja loppuviikkoa!




6 kommenttia:

  1. Essencen huultenrajauskynät on ihan huippuja! Noi mustatorvisienet... vesi herahti kielelle heti. :p

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rajauskynien hinta-laatusuhde on mahtava. TOivottavasti tuo silmien rajaamiseen tarkoitettu on yhtä hyvä.

      Poista
  2. Minäkin tykkään Essencen meikeistä. Jokapäiväisessä käytössä vedenkestävä ripsiväri ja peiteväri.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ripsiväriä ja peiteväriä en olekaan vielä kokeillut. Täytyypä joku kerta testata. Kiitos vinkistä ja kivaa viikonlopun odotusta!

      Poista
  3. vielä itselleni hieman vieraampia, mutta taitaa minulla olla ainakin luomiväri ja matta meikkipuuteri Essenceltä.ihanaista loppuviikkoa sinulle ja perheellesi

    VastaaPoista
  4. Nyt kun sanoit niin tänä vuonna on ollut tosi vähän hyttysiä ja hirvikärpäsiä ei lainkaan. Joinakin syksyinä en ole mennyt kahta kertaa metsään hirvikärpäsaikaan kun niitä on koirissa ja joka paikassa ja vihaan niitä. Voi kun tulisi kohta jo suppilovahveroita! Hyvältä näyttää tuo sieniapaja.

    VastaaPoista