maanantai 8. toukokuuta 2017

Viikon 18 huiput

Olin koko viime viikon aivan keväthuumassa, joten viikon huippujen aiheetkin käsittelevät pääosin keväisiä juttuja.

Vuosia sitten työurani alkuvaiheessa olin työpaikassa, jossa loppukevät ja alkukesä olivat vuoden kiireisintä aikaa. Päivät kuluivat työntouhussa kuin sumussa. En kiinnittänyt huomiota luonnon heräämiseen tai lämpenevään säähän ja havahduin heinäkuun alussa siihen, että kesä oli täydessä käynnissä. Näin pääsi käymään pari-kolme kertaa, mutta sen jälkeen olen nauttinut kevään puhkeamisesta entistä enemmän.
Alkuviikosta olin innoissani, kun näin yhden puun ja pari pensasta, joissa oli hieman vihertäviä lehden alkuja. Muutamaa päivää myöhemmin hennon vaaleanvihreää oli nähtävillä vähän joka paikassa ja valkovuokkoja sekä kiurunkannuksia ilmaantui ulkoilureittieni varrelle. Viikon aikana tuli avattua myös terassikausi, kun piipahdimme perjantaina fillaroinnin lomassa Munkkiniemen rannassa.


Viime kesäni oli pyöräilyn kannalta surkea, ja nyt päätin, että tänä vuonna on toisin. Kevään ensimmäisen fillaroinnin teinkin tiistaina ja sen jälkeen olen käynyt pyöräilemässä useana päivänä. Aivan ihanaa!
Viikon tärkein hankinta oli pyöräilykypärä, jota ilman olen tähän saakka ollut.Pari muutakin hankintaa tuli viikon aikana tehtyä. Stockalta bongasin kivan mustavalkoisen raitamekon, joka pääsi heti käyttöön. Asukuvia tulossa loppuviikosta.

Toisen heräteostoksen tein Varusteleka-kaupasta, paikasta, josta en olisi kuuna päivänä uskonut tekeväni vaatehankintoja. Puuhiksella oli asiaa ko. liikkeeseen ja minä lähdin mukaan, vaikkei liikkeen tarjonta niin kovin kiinnostanutkaan. Helsingin Konalassa sijaitseva myymälä (kuten verkkokauppakin) on nimittäin armeijatavaran erikoisliike. Myynnissä on armeijan ja laivaston pääosin ylijäämätuotteita, mutta tarjolla on myös jonkin verran uusia tavaroita ja vaatteita. Vaatepuolen tarjonta on yllättävän laaja, valikoimiin kuuluu farkkujen ja maastohousujen lisäksi paitoja, t-paitoja, takkeja, kenkiä, lämpökerrastoja, sukkia ja ties mitä kaikkea. Uskomatonta kyllä minä innostuin tekemään yhden vaatehankinnan, mutta taidanpa pitää sen vielä salassa. Asukuvissa päivän kahden kuluttua näette, mitä ostin.

Parvekkeen viimeiset narsissit nuukahtivat vasta viime viikolla, jolloin keräsin mukulat talteen viedäkseni ne maalle. Narsissien jälkeen parveke vaikutti niin värittömältä, että hieman silmäniloa sinne piti saada ennen kuin hankin varsinaiset kesäkukat isoihin ruukkuihin. Kolme orvokkia ja yksi neilikkaruukku toimivat pieninä väripilkkuina toistaiseksi. Yrtit istutan kukkien tavoin vasta myöhemmin kunhan yölämpötilat ovat hieman nykyistä korkeampia. Ruohosipuli ja timjami näyttävät tosin viihtyvän erinomaisesti jo nyt. Ruohosipuli on täysikasvuinen ja siinä on lähes parikymmentä kukkanuppua.Jaahas, taas näyttää satavan räntää. Onneksi loppuviikosta pitäisi taas lämmetä.
Hyvää illanjatkoa!8 kommenttia:

 1. Ihana raitamekko ❤️
  Mukavaa viikkoa ja toivottavasti ne lämpimät päivät tulevat pian takaisin!

  VastaaPoista
 2. Lempeitä toukokuun tuulia sinne!
  Ihana kypärä ja kauniita kukkia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kypärä on aika söpö, ehkä jopa vähän liiankin minun makuuni. Ihanaa toukokuuta!

   Poista
 3. Olipa kiva katsaus! Tunsin piston sydämessäni, fillarikautta en ole vielä aloittanut. Luonnosta olen kyllä nauttinut, saarimökillä se on niin lähellä.
  Olen todella iloinen, että hankit kypärän! Minulla on hyvä ystävä Mehiläisessä työssä ja hän on kauhuissaan ihmisistä, jotka ajavat pyörällä ilman kypärää. On nähnyt niin paljon päätapaturmia siellä.
  Ihanaa viikkoa a turvallisia pyöräilyretkiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kesä on vasta tuloillaan (tulikin jo, eikä vain meinaisi), joten fillaroida ehtii. Kypärä oli järkihankinta, vaikken niin kovin innoissani siitä olekaan. Tällaiset asiat on kuitenkin paras päättää järjellä eikä tunteella. Mukavaa viikon jatkoa!

   Poista
 4. Kevät on ihanaa aikaa. Tuo kypäräsi on kiva. Nautitaan keväästä ja odotellaan kesää <3

  VastaaPoista