torstai 4. toukokuuta 2017

Uudet kengät korkattu käyttöönYksi kevään ihanista asioista on se, kun kesävaatteiden lisäksi voi kaivaa talvikätköistä käyttöön kepeämmät jalkineet. Olen sen verran viluvarpainen ja -nilkkainen, että en todellakaan kuulu siihen ihmisjoukkoon, joka vaihtaa talvisaapikkaat kevätkenkiin aikaisin keväällä saatika, että käyttäisin vaikkapa sneakerseja läpi talven. Hui! Välillä teki oikein pahaa katsoa, kun teinitytöt kulkivat nilkat paljaana monen asteen pakkasessa. Minkähänlainen vaikutus tuolla mahtaa olla niveliin ja kuinka moni kärsii pahoista nivelvaivoista myöhemmällä iällä muoti-ilmiön vuoksi.

Minä kaivoin pikkukengät esiin vasta huhtikuussa ja tuolloinkin käytin aluksi vain paksupohjaisia tai tukevampia kenkiä. Keveämmät kengät otin käyttöön vasta parisen viikkoa sitten, jolloin korkkasin käyttöön myös talvella Tallinnasta ostamani kengät. Ne ovat osoittautuneet käytössä juuri niin mukaviksi kuin sovittaessa tuntuivatkin. Leveämmän kengänkärjen ja tukevan muutaman sentin tolppakoron ansiosta kengillä on hyvä kävellä eivätkä jalat väsy tai päkiät kipeydy. Ostohetkellä hieman erikoiselta vaikuttanut värikin on ollut aika passeli; sopii harmaisiin vaatteisiin, mutta kengät näyttävät hyviltä myös tiettyjen ruskeiden sävyjen, kuten kuvien meleeratun ruskean neulejakun seurana.


Vaikka pidän erittäin paljon nilkkureista, askel tuntuu niin kevyeltä pikkukengät jalassa. Saas nähdä, milloin pääsee käyttämään sandaaleja.

Huomiseksi on luvattu kevään lämpimintä päivää, nautitaan siitä!

4 kommenttia:

  1. Kyllä onkin nyt saatu nauttia ihanista keleistä. Muistan nun esittelit nämä kengät täällä blogissasi. Tykkään tuosta korostakin. Näyttävät oikein hyviltä asusi kanssa.

    VastaaPoista
  2. Kyllä on kauniit kengät! Ihan mahtavaa, kun kevät alkaa tehdä toden teolla tuloaan.

    VastaaPoista
  3. Kaunis asu! Ja nuo kengät sopivat siihen kuin piste i:n päälle. Hyvännäköiset kengät!

    VastaaPoista