sunnuntai 4. syyskuuta 2016

Viikon 35 huiput

Kylläpä on tänään tuntunut syksyiseltä. Päivä on ollut pilvinen ja tihkusadetta on vihmonut useaan otteeseen. Viime viikon alussa tulimme maalle ja vaikka syksyn haikua oli jo ilmassa, tummanvihreä luonto oli vielä kaikin puolin kesäisen oloinen. Parissa päivässä syksy on kuitenkin päässyt valloilleen ja ensimmäistä kertaa sen pystyi myös haistamaan.Tuntuu oudolta, että vain puolitoista viikkoa sitten vietimme kaverini kanssa leppoisaa kesäpäivää päivitellen kuumaa säätä, kun kävelimme Helsingin kauppatorilta meren rantaa pitkin aina Hernesaareen saakka.
Yksi parhaita syksyisiä asioita maalla ollessa ovat pimenevät illat, joista otan kaiken mahdollisen irti. Ripottelen kynttilöitä sinne tänne ja kukkien sijaan laitan maljakoihin pihlajanoksia tai kanervaa. Kuistikin saa kevyen syysilmeen ja siellä on viihtyisää nauttia päivällistä.


Säilömisvietti jyllää edelleen täysillä ja muutaman päivän aikana olen ottanut talteen niin kanttarelleja kuin marjojakin. Mustat viinimarjat päätyivät hyytelöön, punaisista tein kokeeksi chutneytä. Siitä tuli niin maukasta, että syksyn mittaan teen sitä uudelleen pakastetuista marjoista. Eilen tarkoituksenani oli käydä poimimassa puolukoita pieni annos käristyksen lisukkeeksi. Kuinkas ollakaan, kotiin tuomisena kannoin marjoja pienen satsin sijaan 5 kg!


Syksyn saapuminen näkyy myös vaatehankinnoissani. Viininpunainen on yksi lempiväreistäni ja paikallisessa kaupassa näin ihastuttavia mekkoja ja paitoja kyseisessä värissä. Mekot ja tunikat saivat jäädä, mutta pari puseroa tarttui mukaan. Peplum paita sopii siistimpään asuun, neule puolestaan on omiaan rennossa kokonaisuudessa.
Upeaa syyskuun alkua!2 kommenttia:

  1. Voi noita metsän herkkuja.
    Ihana guo ostamasi neule.
    Kivaa alkanutta viikkoa <3

    VastaaPoista
  2. Syksy tulee. Toivotaan, että saamme nauttia kuivasta ja kuulaasta syksystä. Se on parasta.

    VastaaPoista