tiistai 20. elokuuta 2019

Viikon 33 huiput


Viime viikko sujui nopeasti ja mukavissa merkeissä, ja aloitetaanpa katsaus siihen muutamalla kuvalla yhdestä viikon asuista.

Ruskeaa midihametta käytin jo keväällä paksujen sukkisten ja neuleen tai bleiserin kanssa. Ohut vuoriton hame on kuitenkin parhaimmillaan kesällä. Raikkain kombinaatio syntyy valkoisen perus t-paidan kanssa, mutta viime viikolla etsin sen pariksi värikkäämmän yläosan. Sini-ruskea t-paita on jo vuosia vanha, mutta aina vaan innostun sen sini-ruskeista sävyistä.



Kesätauon jälkeen olen taas yrittänyt skarpata liikunnan suhteen ja alkuviikosta kävin joka ilta pitkällä kävelylenkillä. Yksi suosikkikohteistani on Seurasaari, jossa kävelyn lomassa voi nauttia niin merimaisemista, lampinäkymistä kuin historiallisista kulttuurikohteistakin.


Torstaina käynnistyivät Helsingin juhlaviikot Taiteiden yöllä. Minäkin piipahdin kaupungilla, mutta tällä kertaa aika pikaisesti. Senaatintorilla kävin kuuntelemassa kahdentuhannen ihmislaulajan sekä Robottikuoron esitystä, jonka jälkeen kiertelin keskustassa tutustuen niihin tapahtumiin, joita eteen sattui osumaan.


Perjantaina treffasin vanhoja työkavereita kaupunkimökkeilyn merkeissä, vietimme iltaa nimittäin yhdessä Helsingin yhdeksästä siirtolapuutarha-alueesta. Hyvän seuran, ruuan ja juoman merkeissä oli kiva vaihtaa menneiden kuukausien kuulumiset. Mökki HSL:n liikenneyhteyksien päässä ei tunnu lainkaan hullummalta ajatukselta.




Lauantaiaamuna oli yhtä aikainen herätys kuin arkenakin, mutta sen jaksoi hyvin, kun tiedossa oli päivämatka Tallinnaan. Siellä vietimme lähes 7 tuntia kierrellen ensin Kalamajan ja Telliskiven alueella. Siellä oli mukava viettää aikaa niin pikkuputiikeissa kuin kirpputorillakin, sillä turisteja oli vain kohtuullinen määrä. Sen jälkeen kiipesimme kymmenet rappuset ylös vanhaan kaupunkiin, jossa käyntimme jäi melko pikaiseksi. Turisteja oli nimittäin niin tolkuttomasti, että kärsivällisyyteni ei riittänyt tungeksia mukulakatuja pitkin heidän joukossaan.







Kotitienoosta täysin poikkeavat puitteet suorastaan pakottivat ottamaan muutaman kuvan meikäläisestä: Telliskiven tiiliseinät olivat ihanan rouheat taustoiksi ja vanhan kaupungin tornit loivat omanlaisensa tunnelman kuviin.




Suklaapuodista hain muutaman suussa sulavan viemisen kotiin ja sitten olikin aika käydä syömässä. Paikaksi valitsimme Controvento italialaisravintolan, jossa olen aiemminkin käynyt. Tammikuussa nautin siellä pasta-annoksen takkatulen loisteessa, tällä kertaa söimme kesäisessä tunnelmassa suuren avonaisen ikkunan äärellä.





Mukavaa tiistai-iltaa!








4 kommenttia:

  1. Olipa paljon kivoja juttuja sinun viikossasi. Mökki helpon kulkuyhteyden päässä kuulostaa kyllä kivalta <3
    Ihanaa iltaa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaupunkimökki vaikutti kivalta vaihtoehdolta "normi"mökille. En yhtään ihmettele, että ne ovat suosittuja. Hauskaa viikkoa!

      Poista
  2. Onpas kivan oloinen viikko ja paljon kaikkea kivaa samassa viikossa. Mökki tolleen helposti julkisten päässä kuulostaa kyllä niin mun mökiltä, riittävän lähellä kaupunkia omaan makuun :D

    Upeaa viikon jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos olisi aikaa ylläpitää kahta mökkiä, niin ostaisin heti kaupunkimökin. Aurinkoista viikon jatkoa!

      Poista