sunnuntai 5. toukokuuta 2019

Viikon huiput

Palaan nyt viikon takaisiin tunnelmiin, johon sopii hyvin teema "ekaa kertaa tänä vuonna". Meidän suunnitelmissa oli lähteä maalle jo pääsiäisenä, mutta silloin emme päässeet. Tilustemme vanha päätalo on talviasuttava toisin kuin parin sadan metrin päässä rannalla sijaitseva mökkini. Talvisin emme kuitenkaan maalla käy vaan landekausi ajoittuu huhtikuusta loka-marraskuulle. Viime viikonlopuksi oli luvattu vuoden lämpimimpiä säitä, joten mikäpä olisi ollut parempi ajankohta vuoden ensimmäiselle maalla käynnille.


Perjantai-iltana maalle saavuttuamme ja tavarat purettuamme oli ihana päästä saunomaan rantasaunalle. Järvimaisema ja saunominen rentouttivat työviikon jälkeen, mutta uimaan en vielä mennyt, järvi oli sen verran hyisen näköinen. Rakastan kevään kuulasta iltavaloa ja mökin terassilla järvimaisemaa katsellessa sielu lepäsi.




Lauantaina lämpömittari kipusi 19 asteeseen ja auringonpaiste sulatti järven jäitä vauhdilla. Jäälautan reuna oli hileinen ja pieni tuulenvire sai sen helisemään kauniisti. Enpä ole ennen tuollaistakaan kuullut.
Järvi hehkui loistavan sinisenä ja minäkin kävin saunomisen yhteydessä pari kertaa 4-5 asteisessa järvessä. Uimaan en tosin pystynyt, kun suuri jäälautta oli vielä sulamatta, mutta kun pari pienempää tönin sivuun, pääsin kastautumaan kunnolla. En olisi vielä muutama vuosi sitten uskonut, että minä uskaltaudun järveen ennen juhannusta. Sunnuntaina oli suurikin lautta sulanut lähes kokonaan.





Lauantaina siivousurakan ja pienen rymsteerauksen jälkeen siirryin ulkohommiin. Kotoa tuodut narsissin ja helmililjojen mukulat pääsivät maahan ja isännänviirikin nostettiin salkoon. Olin kuvitellut, että voisin kerätä jo pienen pieniä nokkosen lehtiä, mutta ei niistä ollut vielä minkäänlaista tietoa. Raparperit olivat jo nousemassa, mutta piirakkaan niistä ei ole vielä vähään aikaan. Kasvisnyytit jäivät ilman nokkosta tai horsmaa, mutta silti kauden ensimmäinen grilliruoka - varsinkin ulkona nautittuna - maistuu aina parhaalta! 







Viikonloppu vierähti ohi nopeasti.Vaikka vietimme maalla vain pari yötä, viikonloppu tuntui paljon pidemmältä ja olo oli rentoutunut. Kotimatkalla nautin kevään ensimmäisen jäätelötötterön. Ah, miten hyvää sekin oli!


Vaikka tänä viikonloppuna lämpötila on ollut kaukana viikon takaisesta, muistetaan silti nauttia ihanasta keväästä, valosta, auringosta ja hennon vihreästä luonnosta.

Mukavaa alkavaa viikkoa!







4 kommenttia:

  1. Ihana tunnelma kuvissa - enteilee vahvasti kesää! Mekin olemme avanneet grillikauden. Viikonloppuna ei grillin äärellä istuskeltu. Täällä on satanut monta päivää lunta. Lunta on noin 30 cm! Ensi viikolle on luvattu lämpenevää, joten eiköhän lumi saa kyytiä. Mukavaa alkavaa viikkoa toivottelee Tarja / Ruusu-unelmia ja villasukkia

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuulemma meidän maallakin oli tullut lunta ihan kunnolla. Kesää kohti kuitenkin mennään. Kivaa viikkoa!

      Poista
  2. Hui miten viileään veteen olet uskaltautunut! Teidän mökkipaikka on kyllä tosi kaunis <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jalat palelivat eniten. Kun heti järvestä noustua laittoi villasukat jalkaan, ei muuten ollut lainkaan kylmä.

      Poista