tiistai 27. marraskuuta 2018

Visiitti Tallinnaan


Blogissa on ollut suunnittelematon blogitauko, mutta nyt sitten olen jälleen takaisin linjoilla. Tässä katsaus toissa viikonlopun Tallinnan matkaan. Tällä kertaa teimme reissun Vikingillä, joten maissaoloaika jäi noin kolmeen tuntiin. Siinä ajassa ehdin kuitenkin mainiosti hoitaa tärkeimmät eli käväistä edellispäivänä auenneella Raatihuoneen joulutorilla sekä kiertää muutamat vakiovaatekaupat.

Vaatekaupoissa taisin kierrellä "punaiset lasit silmillä", sillä bongasin joka liikkeestä ja näyteikkunasta kaikki punaiset tai edes hieman punaista väriä käsittävät vaatteet. Ihania ne olivatkin! Springfield on yksi niistä kaupoista, joista löydän lähes joka kerta jotain kivaa. Nyt silmät iskeytyivät - kuinkas muuten - punaiseen, pitsisomisteiseen neuleeseen, jonka sitten ostinkin.






Mies jaksoi kärsivällisesti odotella kauppakierrokseni ajan ja pikaisen energiatankkauksen jälkeen suunnistimme kohti vanhaakaupunkia. Nautin suunnattomasti sen jouluisesta tunnelmasta ja myyntikojujen värikkäästä tarjonnasta. Eräästä kojusta olen jo usean vuoden ajan hankkinut yhden tai pari joulukoristetta. Vaikean valinnan jälkeen päädyin höyhentäytteiseen palloon. Torilla nautin myös tämän vuoden ensimmäisen glögin! Tiesittekö, että legendan mukaan vuonna 1441 Raatihuoneen torilla on sijainnut maailman ensimmäinen joulukuusi?






Raatihuoneen torilta olikin aika kiirehtiä takaisin laivalle. Lyhyen maissaolon vuoksi emme ehtineet syödä Tallinnassa, joten pitkästä aikaa päädyimme nauttimaan buffet-pöydän antimista. Tarjolla oli maukkaita jouluisia makuja, mutta eniten minut yllätti vegaanipöytä tarjonnallaan. Sen kaikki ruuat olivat kertakaikkisen mahtavia. Suosittelen! Myönnän, että käväisin myös jälkiruokavalikoiman kimpussa pariin otteeseen, ja lopuksi oli vielä jälkiruuan jälkiruuaksi napattava muutama namu. Huh, mitä ylensyöntiä!





Seuraava Tallinnan käynti on suunnitelmissa tehdä tammikuussa, jolloin käymme ystävättäreni kanssa tsekkaamassa alennusmyynnit.

Mukavaa tiistai-iltaa!






6 kommenttia:

  1. Tuo Tallinnan joulutori pitäisi kyllä nähdä.
    Olen päättänyt, että ensi kerralla kun menen Tallinnaan, aion tuoda kotiin kukkia!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, olen vuosia haaveillut tuovani kukkakimpun kotiin, mutta enpä ole vieläkään toteuttanut tuota ajatusta. Joku päivä sitten....

      Poista
  2. Ihabn yhtä ihanalta näyttää torilla kuin viime vuonna... Saapa nähdä, pääsenkö sinne tänä vuonna vai menemmekö Krakovaan.
    Olemme yleensä Tallinnassa pari yötä, niin saa rauhassa kierrellä ja nauttia pitempään. Kävimme myös Pipargoogi Maaniassa, piparkakkunäyttelyssä, jossa viime vuonna oli aiheena Tallinnan vanhakaupunki. Aiheet vaihtuu vuosittain ja työt ovat upeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päivä reissulla aikaa onkin todella vähän, pitäisikin pitkästä aikaa jäädä yöksi tai kahdeksi Tallinnaan. Tuo piparkakkunäyttely kuulostaa ihanalta!

      Poista
  3. Joulutori vaikuttaa upealta. En ole koskaan olla joulun alla Tallinnassa, niin alkoi kiehtoa ajatus. Viikkarin buffan jälkiruokapöytä on ollut aina mun lemppari;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minulla Tallinnan joulutorista on tullut jo perinne, en edes muista, kuinka monena vuonna siellä on tullut käytyä. Monesti olen tuonut sieltä jokusen joululahjankin.

      Poista