torstai 9. helmikuuta 2017

Pakkaspäivän toimistoasu


Kylläpä meitä on tällä viikolla hellitty upealla auringonpaisteella, joka on lämmittänyt ihan keväisen oloisesti aamuiset kirpeät pakkaset siedettäviksi lämpötiloiksi. Onnekseni Puuhis on kuskannut minut aamuisin, niin ettei ole ollut tarvista tumpata itseään ulkovaatetuksella Michelin-ukkomaiseksi, vaan hieman totuttua lämpimämpi ulkovaatekerta on riittänyt. Sisävaatteissakin on täytynyt huomioida kylmennyt sää: toimistossa ja varsinkin neuvotteluhuoneissa on muutenkin ilmastoinnin vuoksi monesti tosi kylmä ja tuntuu, että pakkasilla ne tuntuvat entistäkin viileämmiltä. Kuluvan viikon olen viettänyt suurimmaksi osaksi neukkarissa, ja aamuisin on tosissaan pitänyt miettiä, minkälaisella vaatetuksella pärjää hyvin ilmastoidussa tilassa monen tunnin ajana. Turkisliivi lämmitti maanantaina, paksu neuletakki on pelastanut parina päivänä. Joka päivä ei voi kuitenkaan kääriytyä villaneuleeseen, vaan päälle täytyy löytyä jotain siistimpää. Noita tilanteita varten kaapissa on onneksi muutama tweed- ja villakangasbleiseri.

Tällä kertaa lämmin, mutta kuitenkin asiallinen kokonaisuus syntyi leveälahkeisista housuista, poolosta ja tummanharmaasta jakusta. Jakussa on jonkin verran villaa, joten se on juuri sopiva toimiston tai neukkarin viileydessä. Simppeliä mustan poolon ja housujen yhdistelmää tykkään käyttää usein sellaisenaan ilman jakkua.

On mulla yksi näkymätönkin ase kylmyyttä vastaan. Kiitos äidin, kaapistani löytyy useampi versio perinteisestä aluspaidasta. On lyhyt ja pidempi hihainen, on musta, valkoinen ja nude, on pitsillä ja ilman pitsiä. Pakkasella puen niistä aina jonkun paidan alle.


Koruihin valitsin pyöreitä muotoja. Yksinkertaisten hopeisten nappikorvisten seuraksi etsin korukätköistä jokunen vuosi sitten tekemäni riipuksen ja sormuksen. Riipuksessa olen juottanut pyöreän kehyksen sisälle erikokoisia hopeapalloja ja sormuksessa on isohko puolipallo.
Mukavaa iltaa!3 kommenttia:

 1. Tyylikäs asu <3
  Housut ovat erityisesti mieleeni.
  Kivaa torstai-iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi. Väljät housut ovat mukavat; eivät purista tai kiristä. Ihanaa torstaita!

   Poista
 2. Voin melkein nähdä tuossa asussa itseni. Se tuntuu niin omalta tyyliltäni.
  Nuo housut ovat upeat! Ja minäkin käytän aluspaitoja :)
  Hyvää viikonloppua, Belladonna!

  VastaaPoista