keskiviikko 12. elokuuta 2015

Käynti Fiskarsin ruukissaParisen viikkoa sitten kävimme Fiskarsin ruukissa. Edellisestä käynnistä olikin vierähtänyt jo pari vuotta ja tuona aikana alue on kehittynyt entistäkin viihtyisämpään suuntaan. Aurinkoisen kauniina päivänä matkailijoita oli paljon, eikä ihme. Matkailijoille on tarjolla monia taiteilijoiden, käsityöläisten ja muotoilijoiden tuotteita. Pikkuputiikkeja on laidasta laitaan: mm. sisustus-, lifestyle- ja design-tuotteita, huonekaluja, käyttötavaroita, unohtamatta koruja, vaatteita ja asusteita. Alueella toimii myös esimerkiksi takopaja, keramiikka- ja puusepänverstaita, museoita, lasistudio sekä ravintoloita ja kahviloita.
Pajojen ja myymälöiden lisäksi Fiskarsissa järjestetään lukuisia tapahtumia ja näyttelyitä, joista osa on muutaman päivän mittaisia, osa koko kesän ajan kestäviä.

Fiskarsin ympäristö on kuvankaunista ja vehreä jokilaakso tuo mieleen keskieurooppalaiset maisemat. Alueella onkin monia kasvilajeja, jotka ovat harvinaisia Suomen oloissa. Näissä maisemissa kelpaisi ottaa asukuvia useamminkin.Mikäli et ole käynyt Fiskarsissa, suosittelen lämpimästi vierailemaan paikassa. Fiskarsin käsityöläisten, muotoilijoiden ja taiteilijoiden osuuskunnan ONOMAn kesänäyttelyn aiheena on tänä vuonna puu ja metsä. Näyttely kestää syyskuun loppuun, joten ehdit mainiosti vielä tutustua siihen. Lisäksi loppukesän aikana on vielä tulossa monta mielenkiintoista viikonlopputapahtumaa, mm. Maan Maut, Slow Food festivaalit ja Käsityökortteli. Viihdyt varmasti!


Nämä reippailijat etenivät määrätietoisesti tien yli kohti virtaavaa vettä.
Kivaa viikon jatkoa!11 kommenttia:

 1. Ihanan näköistä. Jotenkin hassua etten ole koskaan käynyt Fiskarsissa, vaikka ei sinne niin kamalan pitkä matka ole.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sinne hurauttaa aika nopeasti, joten kannattaa piipahtaa!

   Poista
 2. Aivan lumoavan kauniita kuvia ja sinulla niin ihana raikas asu. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Näkymät olivat aivan mielettömän kauniit ja vehreät. Niitä olisi jaksanut ihastella vaikka kuinka kauan.

   Poista
 3. Fiskarsin ruukki on ihana alue - itse olin siellä toissa keväänä. Tältä kesältä taitaa jäädä väliin vaikka mieli tekisi - aika ei vain riitä.
  Kauniita kuvia, ihania maisemia ja kiva asu!
  Hyvää loppuviikkoa sinulle, Belladonna <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ehkäpä sitten ensi kesänä on taas Fiskarsin vuoro. Meiltä jäi Billnäsin käynti väliin, sielläkin olisi ollut mukava piipahtaa. Hyvää viikonloppua!

   Poista
 4. Fiskars kuuluu paikkoihin, joissa on käytävä kerran kesässä :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meiltä jäi viime kesä väliin, mutta onneksi ehdimme käväistä siellä nyt.

   Poista
 5. Vanhat ruukkialueet ovat kauniita! Fiskarsissa on kyllä varsin vilkas käsityöläiselämä kesäisin (ja siinä yhdessä puodissa ihanan tuoksuisia saippuoita :))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellä on tosiaan aivan ihania tuotteita myynnissä, joka puodista voisi hankkia jotain.

   Poista
 6. Fiskars on aivan ihana paikka<3 Useamman kerran on tullut käytyä ja varmasti vielä monta kertaa. Viimeksi taisin olla vähän tylsä ja ostin vain kirveen teroittajan. Kätevä kapine.

  VastaaPoista