sunnuntai 14. kesäkuuta 2015

Viikon 24 huiput

Olen viime aikoina ehtinyt viettää tietokoneella aikaa todella vähän, joten blogissa on ollut hiljaiseloa. Nyt on jälleen normaalit rutiinit, joten aikaa jää niin oman blogin päivitykseen kuin muiden blogien lukemiseenkin.

Viikko on kulunut lähes kokonaan korujen teon parissa, joten aloitetaan tämän kertainen viikkokooste viime viikonlopusta, jolloin olimme maalla. Siellä riittää hommaa aina, mutta viime käynnillä tekemistä oli tavallista enemmän.

Olen jo parina kesänä istuttanut kesäkukkia vanhoihin puhkiruostuneisiin kottikärryihin. Nyt laitoin niihin kasvamaan ensimmäiset kukat ja päädyin maallakin puna-valkoisiin kukkiin aivan kuten kotonakin. Kärryihin täytyy vielä hankkia pari kukkaa, mutta jo nämä tuovat iloa silmälle.

Kukkien lisäksi istutin myös yrttejä sekä tomaatin- ja chilintaimia. Vaikka viime vuonna tomaatit olivat lämpimällä ja aurinkoisella seinustalla, ne eivät oikein ehtineet kypsyä ennen syksyn viileitä säitä. Niinpä pyysin Puuhista tekemään minikasvihuoneen ja hän nikkaroikin taimille vanhoista ikkunanpokista ja muusta kierrätysmateriaalista toimivan ratkaisun. Toivottavasti kasvihuone edesauttaa kypsymistä niin, että saisimme kerättyä edes vähän satoa.


Jokunen vuosi sitten valoin mökin edustalle betonisia raparperin lehtiä ja viime kesänä tein niitä myös rantaan laiturin eteen. Laatat ovat kestäneet ehjinä myös talvet, joten nyt olen suunnitellut jatkavani betonipolkua vajaan parinkymmenen metrin pituiselle matkalle mökiltä laiturille. Raparperit olivat kasvaneet hurjasti ja suuria lehtiä oli jo niin monta, että pääsin aloittamaan valutyöt. Ensimmäinen betonisäkki on siis valettu, ja laskeskelin, että polkuun tarvitaan vielä 7 säkillistä betonia. On siinä kesäprojektia kerrakseen.
Ensimmäisessä kuvassa betonit ovat kuivuneet päivän, toisessa kuvassa lehdet olivat kuivuneet jo sen verran, että sain irrotettua raparperit betonista. Hyvin näyttivät onnistuneen, eikä murtumia syntynyt. Laatat jäivät rantaveteen odottamaan seuraavaa käyntiämme, jolloin saamme ne sijoitettua paikoilleen.Raparperin varsista valmistin chilistä hilloketta, joka on erinomainen lisuke grillatulle lihalle tai kanalle.
Chutneyn ohje on erittäin helppo ja nopea, laitan reseptin lähipäivinä toisen blogin puolelle.


Mökiltä suunnistin maanantaiaamuna Kankaanpäähän korukurssille jo kymmenennen kerran. On aivan ihanaa, kun viiden päivän ajan voi täysin keskittyä rakkaaseen harrastukseen. Teoriassa kurssipäivät alkavat klo 8 aamiaisella ja ohjaus päättyy viiden maissa päivälliseen. Käytännössä kuitenkin intoudumme viettämään pajalla aikaa aamuvarhaisesta iltamyöhään. Yleensä maltoin lopettaa korujen väkertämisen kymmenen maissa illalla, mutta torstaina päivä venähti lähes yhteentoista. Pitkien päivien jälkeen ei enää jaksanut lukea, katsoa tv:tä tai selata nettiä, vaan sänky veti vastustamattomasti puoleensa. Mietimmekin parin kurssikaverin kanssa, että kuinkahan kauan sitä jaksaisi elää keskittyen vain ja ainoastaan koruihin muusta elämänmenosta eristäytyneenä. Viikko taitaa olla aivan passeli aika.Viime vuotisen kottikärryistutuksen myötä mukavaa juhannusviikkoa!9 kommenttia:

 1. Olet kyllä hurjan taitava korujen tekijä. Todella kauniita koruja olet valmistanut ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Koruista tarkempia kuvia sitten jossain vaiheessa asujen yhteydessä.

   Poista
 2. Varmasti kiva viikko korukurssilla // irtiotto täysin arjesta silloin tällöin tekee todella hyvää!!! Kiva idea tuo raparperilehdistä tehty polku :)

  mukavaa alkanutta viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viikko "omaa lomaa" lempiharrastuksen parissa on tosiaan aina tehnyt hyvää.

   Poista
 3. Aivan mielettömän kauniita koruja olet tehnyt. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jonna! Oli tosi hienoa, kun sai taas kerran mahdllisuuden keskittyä vain korujen suunnitteluun ja tekemiseen.

   Poista
 4. Oletpa taitava koruntekijä! Tosi kauniita koruja!

  VastaaPoista
 5. Kauniita koruja olet tehnyt! Chutneyn ohjetta odottelen :-)

  VastaaPoista
 6. Belladonna ai vitsi olet taitava. <3 Niin kauniita koruja ja nuo raparperinlehdet tekivät myös vaikutuksen, todella kauniita. <3 Upeaa juhannusta <3

  VastaaPoista